Sadno drevje

Jablanov rak

jablanov_rakJablanov rak sodi med bolezni, ki se pojavljajo le občasno in na posameznih drevesih. Kljub temu pa naredi tu in tam precej škode. Bolezen povzroča gliva, ki vdira skozi rane v deblo, veje in poganjke. Zlasti rad se jablanov rak pojavlja na vlažnejših in hladnejših tleh ali pa na legah, ki niso ustrezne za gojenje jablan, zlasti tam, kjer rado pride do zimske pozebe lubja.
Na debelejših vejah in deblu povzroča gliva značilne rakave rane, ki imajo gobast rob in navadno segajo do lesa. Kadar drevo s kalusom preraste rane, se pojavijo značil­ne rakave tvorbe, grbe in hrge. Zadnja leta je zelo pogosta oblika raka na mladih po­ganjkih in tanjših vejah v obliki ožigov lubja, ki se začno ob očesih ali tam, kjer smo odrezali predčasne poganjke.
Močno okužena drevesa je treba odstrani­ti. Če so drevesa mlajša, jih lahko pod napadenim delom odrežemo in vzgojimo nove veje ali krošnje. Na starejših drevesih izrežemo s cepilnim nožem rakavo tkivo do zdravega in premažemo s cepilno smolo ali kambisanom. Ko jeseni odpade večina list­ja, poškropimo jablane z bakrovim pri­pravkom, izkušnje kažejo, da se je v ta namen dobro obnesel fungicid bre­stan, ki ga sicer v sadjarstvu ne uporab­ljamo.

Ameriške borovnice

 

Prodaja različnih

sort ameriških borovnic.

 

Na voljo so tudi

starejše, večje sadike,

ki obilo obrodijo že v istem letu

več,...

Hitri kontakt

Drevesnica Podobnikar

Brezje pri Dobrovi 48

1356 Dobrova

 

TEL.: 01 364 31 95
GSM:

041 841 843

031 293 559

E-POŠTA:

prodaja@drevesnica-podobnikar.si

VELEPRODAJA SADIK

20151028 083234 2

Naročila že sprejemamo !

 Več na www.okan.si

OKRASNE SADIKE

CIPRESE THUYA SMARAGD

Lastna proizvodnja sadik

 

ciprese p web

 Ugodne cene

Pokličite 031-293-559

več na www.okan.si

CITRUSI

LIMONE , POMARANČE

MANDARINE, KLEMENTINE,

KUMKUAT

 

Sadike bodo v prodaji

spomladi!

 

POKLIČITE NA 041/841-843

 

 


RSS

Članov : 2
Vsebina : 111
Števec pogledov vsebine : 2881901
Dodajte zaznamek: Digg Dodajte zaznamek: Del.icoi.us Dodajte zaznamek: Furl Dodajte zaznamek: Yahoo Dodajte zaznamek: Google
Drevesnica Podobnikar © Vse pravice pridr�ane
powered by: agivu.com
agivu.SHOP